#1 2018-07-13 13:20:40

VictoriaB
Member
Registered: 2018-07-13
Posts: 2

WEng and WindPRO

Hello.
I'm using WAsP and WEng in WindPRO to generate the flow model in the SITE COMPLIANCE module (with no mast data). For some reason, WEng calculation shows the error saying that it can't be performed when using geographical coordinates. I tried to use 2 position types in the linked Site Data Object, user-defined (with coordinates) and linked to another object in the project and it still doesn't work.
Could someone here help me to find how to fix this error, please?
Thank you,
Victoria

Offline

#2 2018-07-14 11:52:27

Mark Kelly
WAsP team
From: Risø
Registered: 2010-07-13
Posts: 39

Re: WEng and WindPRO

Hello Victoria, this sounds like a WindPRO DLL problem, though we will respond further via WAsP-technical help.


Dr. Mark Kelly
WAsP Team,  Risø DTU

Offline

#3 2018-07-14 13:00:31

Morten
Administrator
From: DTU Wind Energy
Registered: 2009-11-02
Posts: 129
Website

Re: WEng and WindPRO

Hi Victoria,


Mark forwarded this question to me, but I am afraid that I cannot help much. All I know is that the flow model of WAsP Engineering operates with a local coordinate system which must be Cartesian with metric coordinates. However, if you try to connect to our servers you also need to describe the map projection and datum for your map projection, e.g. UTM 30 and WGS84, so the system can transform your local coordinates to geographical coordinates.


I am not familiar with WindPro. It might operate with the same map conventions as WEng, but it is also possible that some information needed by WEng is provided automatically without troubling the user. Maybe you have a user guide for WindPro, which can show you the correct way.


Not sure what a 'position type' is, so it is probably a term specific for WindPro.


Cheers,
Morten

Offline

#4 2018-07-14 18:32:56

VictoriaB
Member
Registered: 2018-07-13
Posts: 2

Re: WEng and WindPRO

Thank you, Morten and Mark.

The WindPRO manual doesn't have the description of this problem. However, I accidentally noticed that the coordinate system can be changed in the project properties and it finally worked.

Cheers,
Victoria

Offline

#5 2018-07-16 08:58:16

Morten
Administrator
From: DTU Wind Energy
Registered: 2009-11-02
Posts: 129
Website

Re: WEng and WindPRO

Hi Victoria,

Good to hear that you were able to solve the problem.

Cheers, Morten

Offline

Board footer

Powered by FluxBB